NCC ja allianssi voittoon globaalissa tietomallinnuskilpailussa

NCC ja allianssin tietomallinnusosaaminen palkittiin globaalissa Tekla BIM Awards 2016 -kilpailussa, jossa JUST eli Järvenpään uusi sosiaali- ja terveystalo voitti parhaan palkinnon Best Public Project -sarjassa. NCC ja allianssi ylsivät JUSTilla voittoon Suomen tietomallinnuskilpailussa aiemmin tänä vuonna.

Voittajaa valitessaan raati kiinnitti huomiota eri rakennemateriaalien käyttöön tietomalleissa, tietomallien monimuotoisuuteen, tietomallien innovatiiviseen hyödyntämiseen ja yhteistyöhön sekä erityisesti tietomallin toteuttamiskelpoisuuteen, jota ilmentää esimerkiksi mallien tietosisällön tarkkuus, sanoi kansainvälisen palkintoraadin jäsen ja Trimblen johtaja Ragnar Wessman.

NCC:n lisäksi allianssin osapuolina ovat Kiinteistö Oy Järvenpään Terveystalo, UKI Arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy, Insinööritoimisto AX-LVI Oy ja A-Insinöörit.

– On mahtavaa, että tiimimme kova työ ja JUSTin uraauurtava toimintatapa on saanut globaalia huomiota, sanoo NCC:n VDC-tiimin kehityspäällikkö Maria Lennox.

Tekla Global BIM Awards on vuosittainen kansainvälinen kilpailu, jonka tarkoitus on tuoda esiin maailman parhaita tietomallipohjaisia rakennushankkeita. Tänä vuonna paikallisten Tekla BIM Awards -kilpailujen 73 parasta hanketta kilpailivat voitoista seitsemässä eri sarjassa.

JUSTin kokonaispinta-ala on 13.664 brm2 ja tilavuus 60.600 m3. Lisäksi projektin yhteydessä rakennetaan pysäköintilaitos sekä tunneliyhteys pysäköintilaitoksen ja hyvinvointikampuksen välille. Kohde toteutetaan avoimen rakentamisen periaatteita noudattaen, ja sen on tarkoitus valmistua vuoden 2016 loppuun mennessä.

Lisätietoja antavat:

Maria Lennox, kehityspäällikkö, p. +358 50 341 3334
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, p. +358 50 316 5887

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.