NCC tuo Lähiöfestiin pohjoismaisen Dome of Visions -paviljongin 25.9. – 1.10.2017

Lähiöfest2017 levittäytyy syksyllä kymmeneen Helsingin lähiöön ja käynnistää keskustelua muuttuvasta kaupungista. NCC:n paviljonki toimii tapahtumassa ”ideoiden kasvihuoneena”.

Esikaupunkialueille rakentuu elinvoimaisia keskustoja ja kaupunkielämää.

– NCC haluaa olla aktiivisena kehittäjänä, keskustelijana ja yhteistyökumppanina lähiöiden kasvussa ja kohenemisessa. Julkaisimme viime vuonna ensimmäistä kertaa pohjoismaisen The Inclusive City -tutkimuksen, johon nyt tuomme lisää faktaa lähiöistä, NCC:n kaupunkikehityksen liiketoimintajohtaja Tommi Vaisalo kertoo. 

NCC tuo tapahtumaan Pohjoismaissakin kiertäneen Dome of Visions -konseptin paviljongin. Tässä “ideoiden kasvihuoneessa” järjestetään viikon aikana keskusteluja ja tapahtumia muun muassa Aalto-yliopiston arkkitehtuurin opiskelijoiden kanssa.

– Lähiöt muuttuvat niin nopeasti ja niin monella tasolla, että mukaan tarvitaan käytännössä kaikki yhteiskunnan sektorit. Matala hierarkia on suomalaisen kulttuurin vahvuuksia. Festivaali voi vahvistaa tätä, toimia katalysaattorina ja kokeilujen alustana, sanoo tuottaja Katja Lindroos Lähiöfest2017:n taustalla olevasta tuotantoyhtiöstä.

Toreja, ruokaa, yrittäjyyttä ja kaupungin uudistumista

Lähiöfest2017 -tapahtumapaikat ovat Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemi, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi, Kalasatama. Tämä uusi festivaali tuo kaupungin toimijat, yritykset, yliopistot, aktivistit, pienyrittäjät ja yhdistykset sekä vapaat ryhmät ja kaupunkilaiset ideoimaan ja tekemään huomisen kaupunkia.

Lähiöfest2017 tehdään yhteistyöllä. Viikon aikana tehdään ensin töitä arkipäivien teematyöpajoissa. Viikonloppuna heitetään vapaalle: kaikkiin kymmeneen lähiöön tulee la 30.9. ja su 1.10. kaikille kaupunkilaisille avoimia tapahtumia ja tekemistä. Lähiöfest2017 kannustaa lähtemään turistiksi omaan kotikaupunkiin ja innostaa kiertämiseen järjestämällä kisan, johon voi osallistua käymällä eri tapahtumissa ja tekemällä tehtäviä. Tehtävistä saa pisteitä, joilta keräämällä voi voittaa yllätyspalkintoja, joita tarjoavat lähiöiden pienet yritykset ja yhteisöt. Kisa kulkee nimellä ‘#hoodshelsinki’, ja se on yksi Suomi100-ohjelmassa mukana olevista osioista.

Lisätietoja:
Laura Saraste-Mäkinen, NCC:n viestintäjohtaja, p. 0400 764 148
Tommi Vaisalo, NCC:n kaupunkikehityksen liiketoimintajohtaja, p. 050 366 9352
Katja Lindroos, Lähiöfest2017 tuottaja, p. 050 354 1411

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.