Green Lease by NCC – puhtaamman tulevaisuuden puolesta

NCC on aloittanut uuden Green Lease by NCC –vuokrasopimusmallin tarjoamisen toimistovuokralaisasiakkailleen. Vuokrasopimukseen liitettävä Green Lease -menettely on sekä kiinteistön omistajien, käyttäjävuokralaisten että NCC:n vahva tahdonilmaus vähentää energian käyttöä, kierrättää ja toimia entistä ympäristöystävällisemmin.

Green Lease by NCC -malliin sisältyy energiankulutuksen pienentämiseen sekä materiaalien ja jätteiden ympäristövaikutusten vähentämiseen liittyviä tavoitteita. Näitä ovat mm. tilojen asetuslämpötilojen sekä ilmanvaihdon käyttöaikojen optimointi, jätteiden tehokas lajittelu, toimistokalusteiden kierrätys ja etäneuvottelujen suosiminen. Myös työmatkoihin kiinnitetään huomiota kannustamalla julkisen liikenteen, kimppakyytien tai kevyenliikenteen käyttöön. Green Lease by NCC -menettely liitetään toimitilan vuokrasopimukseen ja siihen liittyminen on vapaaehtoista.

- NCC:n toimitilat täyttävät BREEAM-ympäristöluokituksen kriteerit; viimeksi Aitio Business Park saavutti vaativan Excellent-tason ensimmäisenä Suomessa ja kolmantena Pohjoismaissa. Haluamme kannustaa käyttäjiä hyödyntämään näitä ominaisuuksia mahdollisimman hyvin, yksikön johtaja Kimmo Alaharju toteaa.

Green Lease by NCC:n tavoitteena on kiinnittää huomiota kiinteistöjen energiankulutukseen läpi koko elinkaaren. Oikeiden valintojen tekemiseen tarvitaan tietoa rakennuksen toiminnasta ja tehtyjen valintojen vaikutuksesta kokonaisuuteen. NCC tarjoaa työkaluja kulutuksen seurantaan ja ympäristötavoitteiden asettamiseen niin kiinteistön omistajille kuin vuokralaisille.

Osoituksena vihreistä teoista NCC:lle luovutettiin Helsingin Energian Vuoden 2014 Kauko-palkinto. Palkintoraati totesi mm. seuraavaa: ”NCC toimii suunnannäyttäjänä ja edelläkävijänä kehittäessään innovatiivisia energiaratkaisuja, joissa kiinteistökehittäjä, omistaja että loppuasiakas kehittävät vastuullisia pitkän tähtäimen ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä energiayhtiön kanssa.” Helsingin älykkääseen energiajärjestelmään kuuluvat mm. NCC:n Aitio Business Park Ruskeasuolla ja Amer Sportsille peruskorjattava punatiilirakennus Vallilassa.

Lisätietoja: Kimmo Alaharju, yksikön johtaja, NCC Property Development Oy, p. 040 510 6890

NCC on yksi pohjoismaiden johtavista rakennus- ja kiinteistökehitysyrityksistä. Sen vuosittainen liikevaihto on n. 6,7 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 18 000. NCC-yhtiöitä Suomessa ovat NCC Rakennus Oy, NCC Asuminen, NCC Property Development Oy ja NCC Roads Oy. NCC-yhtiöiden vuotuinen liikevaihto Suomessa on lähes miljardi euroa ja henkilöstömäärä noin 2900. www.ncc.fi

NCC Property Development Oy vastaa NCC:n kiinteistökehitystoiminnasta. Sen palveluja ovat kiinteistökehitys- ja rakennuttamispalvelut, toimitilojen markkinointi ja vuokraus sekä kiinnostavien tuottokohteiden tarjoaminen sijoittaja-asiakkaille.