Näin virtuaalitodellisuus muuttaa rakentamista

Virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen rakentamisessa lisääntyy nyt voimakkaasti. Esimerkiksi Fredriksbergin toimistotalon rakennustytöt Helsingin Vallilassa ovat juuri käynnistyneet, mutta jo nyt talon voi nähdä virtuaalisesti tontilla.

Fredriksbergin toimistotalon rakentamisessa käytetään VDC (Virtual Design and Construction) menetelmää. VDC on osa rakennusalan digiloikkaa, jonka osaamisen kärkijoukossa NCC palkittuna VDC-osaajana on.

”VDC sisältää paljon osa-alueita, joista tietomallintaminen on yksi. Mallintaminen on hyvä työkalu mm. asiakastyöhön ja tuotannon suunnitteluun ja seurantaan. Kun mallit voidaan nyt viedä myös HoloLenseille, se avaa lisää uusia mahdollisuuksia mallien hyödyntämiseen. Näistä esimerkkeinä viranomaisyhteistyö, kaavakehitystyö sekä toiminta tilaajien ja loppukäyttäjien kanssa,” Head of VDC Finland Maria Lennox kertoo. 

Vallila kehittyy isolla harppauksella

Vallilan suosion kasvusta helsinkiläisten asuinpaikkana on jo näyttöä, mutta myös bisnesalueena Vallila kehittyy nyt huimin askelin. Fredriksbergin toimistokokonaisuus kasvattaa Konepajakorttelin roolia Vallilan alueen keskellä, missä sijaitsee monia rahoitus-, vakuutus- ja kaupan alan toimijoita. Punatiilikorttelin vanhoissa kiinteistöissä on entuudestaan yrityksiä kuten Amer Sports. Fredriksberg on täysin uusi toimistorakennus noin 2500 henkilölle. Sen ulkoasu tulee sulautumaan Konepajan ympäristöön täydellisesti.

”Modernit ratkaisut ja keskeinen sijainti tuovat paljon myös vihreitä arvoja toimistoympäristöön, pyöräparkit ja BREEAM-ympäristösertifiointi kärkinä. Nämä ovat tärkeitä seikkoja, kun kehitämme omalta osaltamme kaupunkia”, sanoo yksikön johtaja Mauri Laurila.

Hulppeita tiloja monitilatoimistoille ja coworkingia

Fredriksbergiin tulee vuokrattavaa liike- ja toimistotilaa kuuteen kerrokseen noin 27 500 neliömetriä. Katutasoon tulee liike- ja ravintolatiloja. Lisäksi uutena erikoisuutena Fredriksbergiin ollaan suunnittelemassa coworking-tilaa, mikä mahdollistaa yhteistyötä ja joustavuutta tarvitseville yrityksille erilaisia työtiloja ja tapahtumia palveluna, mistä maksetaan käytön mukaan.

Katso videolta, kuinka kehitämme NCC:llä erilaisia HoloLensien käyttömahdollisuuksia rakennusprojektissa.

Katso videolta, kuinka hyödynnämme tietomallinnusta rakennusprojektissa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mika Soini, NCC Property Development, p. 050 673 67
Yksikön johtaja Mauri Laurila, NCC Property Development, p. 040 5021 479
Head of VDC Finland, Maria Lennox, NCC Building, p. 050 341 3334

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,5 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.