NCC:n rakennustyömaista 100 prosenttia mobiilituettuja

Digitaalisuudesta tehdään arkipäivää myös rakennusalalla

NCC:n rakennustyömailla saavutettiin marraskuussa tärkeä rajapyykki: käytännössä kaikki käynnissä olevat isot työmaat ovat nyt mobiilituettuja. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes sadalla rakennustyömaalla on nyt käytössä mobiilisovellukset, joiden avulla työmaahenkilöstö pystyy tekemään laadunvarmistukseen ja viimeistelyyn liittyviä työtehtäviä. Myös työturvallisuushavainnot tehdään mobiilisti.

Sovelluksista tehtiin työmaahenkilöstölle kesällä käyttäjäkysely, jonka pohjalta lisättiin koulutusta ja tukea. Tämän jälkeen vauhti olikin huima.

– Tavoite oli 100 % vuodenvaihteeseen mennessä, mutta loppukirin ansiosta olimmekin 2 kuukautta etuajassa, kertoo käyttöönotosta vastannut laatuinsinööri Sari Paukku.

Digitaalisuutta asiakkaille ja omaan toimintaan

– Lähdemme siitä, että digitaalisuus kuuluu kaikille, ja alkaa enenevissä määrin näkyä NCC:läisten arjessa. Koska teemme kaiken aikaa digitaalisuuteen liittyvää yhteistyötä asiakkaiden kanssa, on tärkeää hoitaa myös kotipesä kuntoon, sanoo digitaalisten palveluiden kehityspäällikkö Pirita Vainio.

Asiakkaalle työmaiden digitalisoituminen näkyy kasvaneena tehokkuutena ja esimerkiksi laatuhavaintojen raportoinnin helpottumisena.

– Olemme kovalla työllä saavuttaneet digitaalisuuden perustason rakennustyömaillamme. Nyt voimme jatkaa kehitystä ja digitaalisuuden arkipäiväistämistä omassa toiminnassamme.

Seuraavaksi digitalisointivuorossa on työmaiden perehdyttäminen.

– Bisneshyödyt digitaalisesta perehdyttämisestä ovat niin isot, että tavoite on tehdä se mahdollisimman nopeasti. Tarkoitus on saada ensimmäiset kokemukset vielä tämän vuoden puolella, Pirita Vainio jatkaa.

Lisätietoja:
Pirita Vainio, kehityspäällikkö, NCC, puh. 040 844 9624
Merja Alastalo, viestintäjohtaja, NCC, puh. 050 316 5887

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto ilman Bonavaa oli 5,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.