HSY ja NCC Roads aloittavat yhteistyön Ekomossa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja NCC Roads Oy aloittavat yhteistyön Ekomossa Espoon Ämmässuolla. Nyt aloitettava yhteistyö on osa Ekomo-konseptia, jossa HSY pyrkii luomaan Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksesta ekoteollisuuskeskus Ekomon.

Ekomo kerää yhteen kiertotaloudesta ammentavia yrityksiä, jotka tekevät yhteistyötä keskenään ja HSY:n kanssa. Nyt aloitettava yhteistyö NCC Roadsin kanssa on osa Ekomo-konseptia ja yhteistyömahdollisuuksia on paljon.

- HSY ja NCC Roads kehittävät yhteistyötä muun muassa kierrätysmateriaalien ja mahdollisesti kaukolämmön hyödyntämisessä. Yhteistyö NCC Roadsin kanssa mahdollistaa aiemmin kaatopaikkojen muotoilussa käytetyn kierrätysasfaltin lähes 100 % hyödyntämisen raaka-aineena, kertoo HSY:n jätehuollon toimialajohtaja Petri Kouvo.

NCC Roads perustaa Ekomon alueelle kierrätysasfalttiaseman, jonka rakentaminen aloitetaan vuoden 2016 aikana. Tavoitteena on käynnistää tuotanto vuoden sisällä rakentamisen aloituksesta.

- Suurimpana pohjoismaisena toimijana NCC haluaa tarjota asiakkailleen kestävän kehityksen mukaisia palveluja ja ratkaisuja – tämä tarkoittaa tuotannossamme uutta ajattelua energiatehokkuudesta uusiutuvan energian käyttämiseen ja kierrättämisen edistämiseen, kertoo NCC Roads Oy:n toimitusjohtaja Petri Järvensivu.

Yhteistyöidea NCC Roadsin kanssa sai alkunsa jo vuonna 2014, kun yritys osallistui HSY:n järjestämiin työpajoihin Ekomon toteuttamista varten. HSY ja NCC Roads solmivat pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Ekomon alueelle tänään 22.9.2015. Sopimuksessa osapuolet sitoutuvat toiminnassaan selvittämään myös muiden kierrätysmateriaalien laajempaa hyödyntämistä asfaltin valmistuksessa.

Lisätietoja antavat:
HSY:n jätehuollon toimialajohtaja Petri Kouvo, puh. 040 868 1048, petri.kouvo(at)hsy.fi
NCC Roads Oy, toimitusjohtaja Petri Järvensivu, puh. 0400 700 639, petri.jarvensivu(at)ncc.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2014 oli 6,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.