NCC rakentaa kolme kerrostaloa ja 161 asuntoa Turkuun

NCC on allekirjoittanut sopimukset YH Kodit Oy:n kanssa asuinkerrostalojen rakentamisesta Turun Gränsbackaan. Sopimuksien arvo on yhteensä n. 15 MEUR ja ne toteutetaan kiinteänä kokonaisvastuu-urakkana.

Turun Gränsbackaan nousee kaksi rakennuskohdetta, Kartanon Herra & Rouva sekä viereiselle tontille Turun Gränsbackan Valpuri.

Kartanon Herra & Rouva käsittää 6- ja 7-kerroksiset kerrostalot, joiden 118 asuntoa on suunniteltu palveluasumiseen. Rakennukset ovat yhdistetty maantasaisella yhdyskäytävällä, jossa on yhteiskäyttöön soveltuvia tiloja. NCC toteuttaa myös kohteen piha- ja paikoitusalueiden kokonaisuuden.

Rakennustyöt kohteessa ovat alkaneet kesäkuun 2018 lopussa. 6-kerroksinen Rouva luovutetaan sisä- ja ulkopuolisten töiden osalta marraskuussa 2019, ja 7-kerroksinen Herra luovutetaan sisäpuolisten töiden osalta maaliskuussa 2020. Pihakokonaisuus valmistuu kesäkuussa 2020.

Jatkumona tälle nousee viereiselle tontille Gränsbackan Valpuri, johon kuuluu 43 asuntoa sisältävä 6-kerroksinen asuinkerrostalo sekä piha- ja paikoitusalue. Rakennustyöt Gränsbackassa on aloitettu syyskuussa 2018. Luovutukset sisäpuolisten töiden osalta on joulukuussa 2019 ja ulkopuolisten töiden osalta kesäkuussa 2020.

Molempien sopimuksien kohteet ovat olleet NCC:n ja YH Kodit Oy:n pitkäaikainen hankekehityskohde.

– Gränsbacka on vetovoimainen uusi alue, johon on kohdistunut suurta kuluttajakysyntää jo hankkeiden alkuvaiheessa. Yhdessä suuren ja luotettavan urakoitsijan kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme laadukkaita ja turvallisia asumisvaihtoehtoja, kertoo aluepäällikkö Mikko Lipponen YH Kodit Oy:stä.

– YH Kodit Oy on ollut ja on jatkossakin merkittävä asiakas NCC:lle. Uskomme, että onnistunut urakan toteutus vahvistaa entisestään suhdettamme myös mahdollisissa tulevaisuuden yhteisissä hankkeissa”, sanoo NCC:n työpäällikkö Jari Nieminen.

Lisätietoja:
Jari Nieminen, työpäällikkö, NCC, p. 050 300 4221
Mikko Lipponen, aluepäällikkö, YH Kodit Oy, p. 0102273721

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2017 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17.800.  NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.