Kouluhanke on tuonut NCC:n Porin katukuvaan

Satakunnan ammattikorkeakoululle rakennetaan uusia tiloja Porin rautatieaseman naapuriin. Vanhaa on purettu uuden alta ja 1950-luvunn tukkuhalli peruskorjataan koulun käyttöön. Modernit opiskelutilat valmistuvat keväällä 2017.

– Kauppakeskus Puuvillan valmistuminen oli viime vuonna merkittävä uuden ajan avaus Porissa. Nyt keskustan toisella reunalla eli rautatieaseman alueella tapahtuu. Rakenteilla olevasta ammattikorkeakoulusta
tulee näyttävä rakennus, joka aloittaa uuden kampusalueen kehittymisen ja tuo alueelle vilinää, sanoo Satakunnan aluepäällikkö Sami Nyroos NCC:ltä.

Tukkuvarastosta upeiksi opetustiloiksi
Opetustilat rakennetaan kiinni K-markettiin, entisen Keskon tukkuvaraston paikalle. Cityconin omistaman Kiinteistö Oy Porin Asema-aukio saa uuden elämän ja komean jatkopalan. Koko hanke on noin 25 000
neliötä, josta reilut 9 000 on vanhan korjausta ja lähes 14 500 neliötä on uudisosaa.

Vahvaa paikallisosaamista
SAMKin työmaa työllistää 80-150 henkilöä Porissa, suuri osa työmaalla työskentelevistä henkilöistä ovat Satakunnasta. NCC:llä toivotaan, että tähtilogot näkyvät Porin kaupunkikuvassa myös SAMKin valmistumisen jälkeen. Töitä uusien hankkeiden saamiseksi tehdään kiivaasti. Viime kesänä Satakunnan aluepäällikkönä aloitti Sami Nyroos.

– NCC:llä ajateltiin fiksusti, että Pori on paikka, jossa paikallistuntemus on toiminnan kannalta äärettömän tärkeää. Minä olen Satakunnan poikia, joten tutulla tontilla ollaan. On myös innostavaa päästä kehittämään Porin kaupunkia, yhdessähän meillä on mahdollisuuksia vaikka mihin, Sami Nyroos toteaa.

Lisätietoja
Sami Nyroos, Satakunnan aluepäällikkö, NCC Rakennus Oy, p. 040 711 0336
SAMK-hankkeen etenemistä voi seurata koulun ylläpitämällä sivustolla: http://kampus.samk.fi/pori/ 

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia, kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2014 oli 6,3 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä.