Helsingin Rautatieaseman 4. laiturin julkisivujen kunnostustyöt kaventavat kulkuväylää 17.6. lähtien

NCC muuttaa VR:n vanhan pääkonttorin hotelliksi Rautatieasemalla. Urakkaan kuuluvat 4. laiturin julkisivun kunnostustyöt, jota varten tarvittavat rakennustelineet pystytetään laiturille 17.6. alkaen. Rakennustelineet kaventavat matkustajille varattua laiturileveyttä, mutta väylä pysyy auki koko kunnostuksen ajan.

Julkisivun kunnostustyöt alkavat aamuyöllä 17.6. telineasennuksilla, jotka suoritetaan yöllä klo 23:00–06:00. Telineiden asennus kestää arviolta seitsemän yötä ja koko työvaiheen kestoksi on arvioitu noin 2,5 kuukautta.

Telineet ulottuvat 97 cm rakennuksen seinästä ja kaventavat laiturin leveyden noin 4,4 metriin. Kaventunut kulkuväylä voi hidastaa matkustajien ja muiden laituria käyttävien kulkua etenkin työmatkaruuhkissa ja mahdollisten liikennehäiriöiden aikana.

Työt pyritään toteuttamaan, kun asemalla on mahdollisimman vähän liikennettä, sekä välttämään pahimpina ruuhka-aikoina työskentelyä. Kulku telineille ja materiaalikuljetukset suoritetaan rakennuksen sisäpuolelta.

Työmaan etenemistä voi seurata osoitteessa ncc.fi/meeteliel.

Lisätietoja:
Ari Tikka, vastaava työnjohtaja, NCC, p. 050 560 2971, ari.j.tikka@ncc.fi

NCC: Visiomme on uudistaa toimialaamme ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2018 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 16 500. NCC:n osakkeet on noteerattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä