Uutiset

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000.


NCC oli mukana tukemassa arkkitehtiopiskelijoiden Wastelands-tapahtumaa

Helsingin Suvilahdessa järjestettiin heinäkuun lopussa kaksiviikkoinen Wastelands: XXXII European Architecture Students Assembly –tapahtuma, joka oli osa World Design Capital Helsinki 2012 –vuoden ohjelmaa. NCC oli yksi tapahtuman tukijoista.

Suvilahden ja Kalasataman alueen henki tarjosi oivat puitteet Wastelands arkkitehtuuritapahtuman järjestämiseen. Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat NCC:lle kineettisen työmaa-aidan, joka pystytetään NCC:n työmaalle Jätkäsaaren.

Wastelands / Eero Alho, Ville Mellin & Lotta Jalava – Photo by Jani Laukkanen   Wastelands launch party at Kattilahalli, Suvilahti Culture Centre – Photo by Lassi Häkkinen

Wastelands'n järjestäjien mukaan kansainvälinen joukko nuoria arkkitehtejä aisti ja inspiroitui Helsingin tunnelmasta.

- Tätä aluetta pidetään joutomaana, mutta en näe sitä sellaisena, sanoo Wastelands-arkkitehtuuritapahtumaan osallistunut Sam Patterson. Hän viittaa Kalasataman kärkeen, jossa asfalttikenttää reunustavat sorakasat ja niiden takana rakenteilla olevat kerrostalot. Toisella puolen on merenlahti ja Helsingin keskusta.

- Tämä on kuin vapauden saareke normeja täynnä olevassa kaupungissa, paikka ajatella ja unelmoida ilman tilaan sisältyviä lukemattomia referenssejä. Kaupungit, niiden asukkaat ja me arkkitehdit tarvitsemme tällaisia paikkoja, joissa on tilaa yllätyksille – kokea ja ajatella jotain uusiksi, Patterson toteaa.