Uutiset

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000.


NCC myi vuokra-asuntoja ICECAPITALille Helsingissä

NCC on myynyt kaksi asuntoyhtiötä ICECAPITAL Housing Fund III Ky:lle. Sopimusten arvo on yhteensä noin 24 miljoonaa euroa.

Helsingin Malminkartanoon rakennettavien 92 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon rakentaminen alkaa välittömästi. Ensimmäinen taloista valmistuu marraskuussa 2014 ja seuraavat kaksi huhtikuussa 2015.

– Hyvä yhteistyömme ICECAPITALin kanssa jatkuu. Olemme viimeisen viiden vuoden aikana rakennuttaneet yhdessä lähes 1.300 asuntoa, joiden kokonaisarvo ylittää 220 miljoonaa euroa, kommentoi NCC Asumisen maajohtaja Juha Korkiamäki.

- Tämä kauppa toteuttaa kiinteistöpääomarahaston strategian mukaista sijoituspolitiikkaa, ICECAPITAL REAM Oy:n toimitusjohtaja Wisa Majamaa toteaa.

ICECAPITAL Housing Fund III:n sijoittajina on yhteensä 23 suomalaista instituutiota ja sijoitusyhtiötä. Kiinteistöpääomarahaston sijoituskapasiteetti on noin 400 miljoonaa euroa, ja sijoituskausi jatkuu kesään 2015 saakka.

- ICECAPITALin kanssa tehty kauppa on osa NCC:n strategiaa kehittää ja rakentaa vuokra-asuntoja, NCC Housingin liiketoiminta-alueen johtaja Joachim Hallengren toteaa.

Kauppa toteutetaan asunto-osakeyhtiökauppana ja ns. forward funding –rahoitusmallilla, jossa kauppahinta maksetaan projektin etenemisen mukaan. Myynnin positiivinen tulosvaikutus kirjautuu NCC Housingin vuoden 2013 neljännelle kvartaalille.