Uutiset

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000.


NCC käynnistää 150 miljoonan euron hybridihankkeen Hämeenlinnaan

Moottoritien päälle rakennettava Hämeenlinnakeskus käsittää mittavien liiketilojen lisäksi n. 200 asuntoa. Kaupan ankkureiksi tulevat Anttila, Sokos ja S-Market.

Hämeenlinnan kaupungin keskusta-alue laajenee ja uudistuu mielenkiintoisen kansihankkeen myötä. Moottoritien päälle rakennettava Hämeenlinnakeskus käsittää mittavien liiketilojen lisäksi n. 200 asuntoa. Uuden keskuksen rakennusvaihe tarjoaa työtä peräti 300 työvuoden verran ja valmistuttuaan työpaikat yli 400 hengelle.

Hämeenlinnan kaupunki ja NCC ovat kehittäneet Hämeenlinnakeskusta yhteistyössä lähes kymmenen vuoden ajan. Hanketta viivästyttäneet valitukset on nyt käsitelty ja rakentaminen alkaa. NCC ostaa kaupungilta tontit ja vastaa hankkeen suunnittelusta, rakennuttamisesta, rahoituksesta, tilojen vuokrauksesta ja myynnistä sekä rakentamisesta. Vuoden 2014 loppuun mennessä Hämeenlinnan ydinkeskustaan valmistuvat kauppakeskus, pysäköintilaitos sekä pääosa noin 200 asunnosta.

- Hämeenlinnakeskus on nyt entistäkin merkittävämpi, sillä ostovoima on kasvanut ja tasainen väestökasvu on luonut varman pohjan asuntojen kysynnälle. Kaupungin kannalta kyseessä on koko Hämeenlinnan keskusta-aluetta ja sen palveluita koskeva merkittävä kehitysvaihe, toteaa Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Hankkeen kokonaisarvo on n. 150 milj. euroa, josta kauppakeskuksen osuus on yli 100 milj. euroa. Kokonaislaajuus on n. 83.000 brm2, josta kauppakeskuksen osuus on n. 37.000, pysäköintilaitoksen n. 25.000 ja asuntojen n. 21.000 brm2. Autopaikkoja keskukseen tulee n. 800 kpl.

Kauppakeskuksessa vuokrattavaa tilaa on n. 26.500 neliötä, josta noin puolet on jo vuokrattu. Suurimmat toimijat ovat Anttila, Sokos ja S-Market. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet myös Hämeenmaan ravintolat, Lindex, VeroModa, Jack&Jones, Vila, Only, Name it ja Change.
- Tälle hankkeelle on olemassa selkeä tilaus ja useita sopimusneuvotteluja on parhaillaan käynnissä. Erityisesti muoti- ja vaatetusalan yrittäjät ovat olleet kiinnostuneita, NCC Property Developmentin projektijohtaja Markus Salmela kertoo.