Uutiset

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 6,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 18.000.


Jyväskylän Tourulan Kivääritehtaalle uusi asuinkortteli

NCC ja Sponda Fund II -kiinteistörahasto lähtevät kaavoittamaan city-asumisen korttelia yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Tourulaan 1970-luvulla rakennetun teollisuushallin paikalle suunnitellaan kolmen asuintalon kokonaisuutta. NCC:n tavoitteena on käynnistää rakentaminen kaavan valmistuttua vuoden 2014 loppupuolella. Laadukkaat vapaarahoitteiset asunnot on suunnattu työssäkäyville ja eläkeikää lähestyville. Kohde soveltuu hyvin myös lapsiperheille. Asuntoja kortteliin tulee yhteensä noin 120 kpl.

Tourulan Kivääritehtaan alue myötäilee voimakkaasti talousalueen muutoksia; suojeltu Sponda Fund II:n omistama Kivääritehdas antaa alueelle ainutlaatuisen identiteetin ja on jo kehittynyt 1000 työntekijän työpaikka-alueeksi. Kivääritehtaan alueesta on tullut korkeatasoinen ja suosittu asuinalue. Alueella on noin 400 asuntoa, joista 250 kappaletta on NCC:n 2000–luvulla toteuttamia.

Tehtaan Ruusuksi kutsuttu kortteli on täydennysrakentamisen uusin vaihe. Suunnittelijaksi on kutsuttu JKMM Arkkitehdit, joka pyrkii korkeatasoisella arkkitehtuurilla nivomaan rakennukset olemassa olevaan ympäristöön. Suunnitteilla on mm. korttelisauna kannustamaan asukkaita yhteiseen oleskeluun. Autopaikat rakennetaan pihakannen alle, josta pääsee kuivin jaloin hissillä asuinkerroksiin.

- Emme rakenna vain arkkitehtonisesti merkittävää korttelia Jyväskylän keskusta-alueelle vaan myös uutta kaupunkikulttuuria. Mietimme myös uusia markkinointikeinoja; haluamme tiedottaa aktiivisesti kaavoituksen eri vaiheissa, ja tuleville asukkaille voisi olla esimerkiksi mahdollisuus päästä vaikuttamaan suunnitteluun jo kaavoitusvaiheen aikana, hankekehityspäällikkö Marko Huttunen kertoo.