• Kivistön kaupunkinkeskus
  • Kivistön kaupunkikeskus
  • Kivistön kaupunkinkeskus

Kivistössä esiteltiin kehitteillä olevaa kauppakeskusta

Vantaan Kivistö on noussut kesän aikana rytinällä ihmisten tietoisuuteen. Heinäkuun alussa toimintansa aloittaneen Kehäradan Kivistön asemaa on ennustettu vilkkaimmaksi uusista asemista.

Kivistön Asuntomessuilla vieraili kesän aikana lähes 140 000 ihmistä. Nyt Asuntomessujen jälkeen rakentaminen jatkuu edelleen kiivaana alueella. Asuintaloja nousee vauhdilla ja asukasmäärän ennustetaan tulevaisuudessa nousevan jopa 30 000 asukkaaseen. Asukkaat tarvitsevat palveluja ja niitä heille myös on tulossa. NCC Property Developmentin Petri Anttalainen ja Skanskan Antti Tuomainen järjestivät elokuun alussa Kivistössä kehitteillä olevan kauppakeskuksen esittelytilaisuuden. Isännät toimivat matkaoppaina junamatkalla Helsingin keskustasta Kivistöön, jossa esittelytilana toimi tulevaisuudessa uusien asuntojen alta purettava vanha Kivistön koulu. Mukana oli yli 40 kaupan toimijaa.
– Tapaaminen Kivistössä tulevan kauppakeskuksen ympäristössä juuri nyt oli avartava kokemus ja herätti kovasti kiinnostusta hanketta kohtaan. Tulemme järjestämään vastaavia tilaisuuksia jatkossakin, kertoi Anttalainen NCC:ltä. Keskuksen liiketilojen vuokraus on käynnissä kaikkien kaupan toimijoiden kanssa.

Kivistö on metropolialueen nopeimmin kasvavaa aluetta. Uusi kaupunkikeskus tuo sinne kauppaa, palveluja, asumista, bussiterminaalin sekä uusia ajanviettopaikkoja ensimmäisessä vaiheessa noin 60 000 neliömetriä. Kivistön aluetta ja sen kehittymistä tulevaisuudessa esitteli Lea Varpanen Vantaan kaupungilta. Julkiset palvelut nivotaan modernin kauppakeskuksen yhteyteen tulevaisuuden kaupunkikeskuksissa. – Vantaan kaupunki on tuomassa kauppakeskukseen terveysaseman, kirjaston, kulttuuri- sekä nuorisotilan, kertoi Varpanen.

Kaupunkikeskukseen sijoittuvan kauppakeskuksen vetovoimatekijöistä kertoi Realprojektin Markku Hietala. – Näkyvyys, orientoitavuus, pysäköinti sekä saavutettavuus autolla, junalla ja pyörällä ovat Kivistössä huippuluokkaa, luetteli Hietala. Itse kauppakeskuksen suunnitelmat esitteli Vesa Jäntti Arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntiltä. Hän myös pyöritteli mallia, jonka avulla sukellettiin sisälle kauppakeskukseen. – Junalla ja bussilla pääsee aivan kauppakeskuksen sisäänkäynnin eteen ja juuri oikeaan kerrokseen, sinne missä kaupat ovat, kertoi Jäntti.

Alusta asti hankkeessa mukana olleet hypermarketien edustajat Ruokakeskon Antti Palomäki ja HOK-Elannon Jyrki Karjalainen olivat myös läsnä tilaisuudessa. – Kaikki mittarit näyttävät Kivistön olevan erinomainen kauppapaikka, johon suunniteltu kauppakeskus istuu erinomaisesti. Olemme innolla tuomassa Prisman keskukseen. Kokoluokka muotoutuu uuden konseptin mukaan ollen 8 000-12 000 neliön suuruusluokkaa, totesi HOK-Elannon Karjalainen. – Kaupan sijainnin merkitys hintakilpailun ohella kasvattaa merkitystään kaupan kilpailukentässä tulevaisuudessa. Pidämme Kivistöä tulevaisuuden kauppapaikkana, jossa haluamme ehdottomasti olla mukana, kertoi Palomäki Ruokakeskolta.

Aurinkoinen päivä houkutteli tilaisuuden lopuksi siirtymään sisätiloista tulevan kauppakeskuksen tontille, siis aivan ytimeen. Vesa Jäntti esitteli tulevan kauppakeskuksen sisäänkäyntien paikkoja ja rakennuksen korkeutta Kivistön juna-asemalla. Asia konkertisoitui kertaheitolla, tähän se sitten tulee ja tavoite avaukselle on noin kolmen vuoden kuluttua, syksyllä 2018.

Osallistujilla oli lopuksi mahdollisuus vierailla Asuntomessuilla ja siellä oli järjestetty esittely NCC:n Spinelli-asuntokohteessa. Viimeistään kävely asemalta Asuntomessuille ja vierailu siellä vakuutti monen tilaisuuteen osallistuneen. Kivistöstä on kehittymässä upea asuinalue, jonne on helppo tulla ja josta löytyvät tulevaisuudessa monipuoliset kaupat ja palvelut. Sinnehän voisi vaikka muuttaa.

Tutustu tilaisuudessa esitettyihin esityksiin täällä.

Kivistön kaupunkikeskus lyhyesti

  • koko kaupunkikeskus 150 000 m2
  • kauppa- ja palvelukeskus 110 000 m2
  • 1. vaihe noin 60 000 m2
  • Prisma ja Citymarket vetureina
  • yhteensä 125 liikettä  
  • 1. vaiheen tavoitevalmistuminen 2018
  • NCC kehittää kohdetta yhdessä Skanskan kanssa

Kivistön kaupunkikeskus animaatio