Kauppapaikka 2015 -seminaarin esiintyjät

Tuomas Enbuske

Suomalainen moniosaaja; juontaja ja toimittaja.

Hän on ollut mukana lukuisissa radio- ja tv-ohjelmissa. Hän kirjoittaa kolumneja Helsingin Sanomien NYT- liitteeseen ja Gloriaan ja on usein nähty vieras myös muissa keskusteluohjelmissa.

Mika Soini

NCC Property Developmentin toimitusjohtaja ja toiminut tässä tehtävässä vuodesta 2014 alkaen.

Mikalla on pitkä, lähes 30–vuotinen NCC-tausta ja hän on toiminut yrityksessä erilaisissa tehtävissä, viimeksi mm. NCC Rakennuksen talonrakentamisen toimialajohtajana, Lounais-Suomen alueen aluejohtajana sekä myös suunnittelutoimisto Optiplanin toimitusjohtajana.

Lasse Mitronen

KTT. Toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitoksella professorina (Professor of Practice).

Lasse Mitrosella on pitkäaikainen kokemus kaupan ja palveluiden piiristä sekä niiden kansainvälisestä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Mitronen toimii päätoimensa ohella luennoitsijana useissa johtamiskoulutusohjelmissa teemoinaan strateginen johtaminen, liiketoimintaosaaminen, palveluliiketoiminta sekä asiakkuuksien hallinta.

Riku Mäkelä

Slushin pääjärjestäjä ja toimitusjohtajana tammikuusta lähtien, mitä ennen hän toimi Slushin operatiivisena johtajana vuoden 2013 alusta alkaen.

Slush on Euroopan suurin startup- ja sijoittajatapahtuma, joka kokoaa yhteen 15 000 osallistujaa Helsinkiin marraskuussa. Mukana on 1500 start up –yritystä ja 750 pääomasijoittajaa. Riku on innokas start upien, uusien teknologioiden ja liiketoimintamallien fani ja auttaa intohimoisesti seuraavan sukupolven yrityksiä suuressa maailman valloituksessa.

Marcus Nordström

Walkbase Oy:n liiketoiminnan kehitysjohtaja.

Walkbase on nopeasti kasvava ja kansainvälistyvä yritys, joka on erikoistunut kaupan alan asiakasvirtojen analysointiin ja paikkaan sidottujen palveluiden tuottamiseen. Yrityksellä on toimistot Turussa, Helsingissä, Lontoossa ja Sveitsissä. Yritys on retail-teknologian edelläkävijä maailmanlaajuisesti ja sai tänä vuonna mm. Gartnerin Cool Vendor maininnan. Yrityksen asiakkaita ovat Euroopan suurimmat brändit ja kaupan alan toimijat.

Vesa Jäntti

Partner, Cederqvist & Jäntti arkkitehdit Oy

Vesalla on laaja ja kokemus kaupunkikeskustojen kehittämis- ja kaupallisista hankkeista vuodesta 2000 lähtien. Tärkeimmät viimeaikojen hankkeet ja kilpailumenestys: Kivistön kaupunkikeskus, Vantaa, Lahden keskustakortteli K42, Lauttasaaren liikekeskus- ja asuntokortteli, Kämp Gallerian uudistaminen, Helsinki, Iso-Kristiinan Kauppakeskus, Lappeenranta.

Petri Anttalainen

Toiminut NCC:n kauppapaikkoihin erikoistuneen kauppapaikka-yksikön kauppapaikkajohtajana ja ollut NCC:llä lähes 30 vuotta.

Tällä hetkellä hän toimii mm. Kivistön kauppakeskuksen projektijohtajana NCC:n puolelta. NCC kehittää hanketta yhteistyössä Skanskan kanssa. Petri toimii Suomen Kauppakeskuksyhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtajana.

Markku Hietala

OTK, varatuomari. Toiminut kiinteistökehitysyhtiö Realprojekti Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2000 ja CapMan Real Estate -tiimin vetäjänä v. 2005-2011.

Hietalalla on yli  30 vuoden kokemus kiinteistöalalta. Hän on toiminut moninaisissa kiinteistökehitykseen ja investointitoimintaan liittyvissä tehtävissä mm. Teollisuusvakuutuksen, Partekin, Fastighetspartnerin, Yhdyspankin ja Aleksian palveluksessa. Markku Hietala on omistajan edustajana vastannut useiden merkittävien kiinteistöprojektien projektinjohdosta. Konsulttitoiminnassa Hietalan erityisalueina ovat kaupalliset kiinteistö- ja aluekehitysprojektit sekä sisällöntuotantoprojektit.

Olli Isotalo

Isotalo toimii Espoon teknisen toimen johtajana

Toimialan keskeisiä tehtäviä ovat muun muassa kaupunkirakenteen ja kaupunkikeskusten kehittäminen, kaavoitus sekä liikenneväylien ja muun kunnallistekniikan suunnittelu ja rakennuttaminen. Toimiala huolehtii kaupungin kaikista rakentamisinvestoinneista, jotka ovat tänä vuonna yli 600 milj. euroa.  Koulutukseltaan hän on varatuomari.

Matti Kokkinen

Espoon ja Helsingin yhdessä omistaman Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja.

Länsimetro Oy vastaa metron rakentamisesta Ruoholahdesta Kivenlahteen. Tätä ennen Kokkinen on ollut mm. Espoon Suurpelto-projektin projektinjohtajana sekä Espoon kaupunkisuunnittelukeskuksessa liikenneinsinöörinä ja erikoissuunnittelijana. 

Tarja Laine

Kaupunkisuunnittelujohtaja. Ollut mukana kaupan hankkeissa 2000-luvun alusta alkaen ja nähnyt sekä kaupan murroksen että sen roolin yhtenä tärkeimmistä yhdyskuntarakennetta ja kaupunkiympäristöä muokkaavista tekijöistä.

Parhaimmillaan kauppa toimii maamerkkinä ja aluetta yhdistävänä tekijänä ja se sijoittuu yhdyskuntarakenteeseen sen toimintoja tukien. Kivistön kaupunkikeskus on tällainen uuden roolin kauppapaikka: se luo pohjaa sekä sujuvalle elämälle että sosiaaliselle kanssakäymiselle ja tukee joukkoliikenteeseen pohjautuvaa elämäntapaa.

Risto Seppo

Citycon Oyj:n kiinteistökehitysjohtaja. Hänen vastuualueeseensa kuuluvat Cityconin Suomen ja Baltian kiinteistökehityshankkeet.

Kauppakeskus Iso Omenan laajennus ja muutostyöt on espoolaiselle Ristolle erityisen läheinen hanke. Ennen Cityconille tuloaan Risto on ollut käynnistämässä kauppakeskus Itiksen uudistamista sekä työskennellyt useissa rakennus – ja konsulttiyrityksissä kehitys- ja johtotehtävissä mm. YIT Rakennus Oy:ssa sekä GSP Group Oy:ssä.

Jukka Manninen

Toimii NCC Property Development Oy:n kauppapaikkojen kehittämiseen erikoistuneen Kauppapaikat-yksikön vetäjänä.

Jukalla on lähes 20-vuotinen historia kauppapaikkojen kehittäjänä. Hän on mm. ollut mukana Kauppakeskus Sellon kehittämisessä ja toiminut hankkeen projektijohtajana.